INLOGGEN

Anmelden

Bent u uw wachtwoord vergeten?

ZAKELIJK LENEN CONTACT LENING AANVRAGEN INLOGGEN Dashboard Dashboard

INLOGGEN

Anmelden

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen Dashboard Lening aanvragen Hoe het werkt Rente en kosten Vereisten Onze klanten Vragen en antwoorden Begrippenlijst Blog Lening voor zelfstandigen Bedrijfskrediet Verschil tussen factoring en lenen Werkkapitaal verbeteren Zakelijke betalingsproblemen Over ons Pers Contact

U bereikt ons op werkdagen
van 9 tot 18 uur via:

0800 53 63 426 of info@lendico.nl

Vragen?

Hier vindt u de antwoorden.

Vragen en antwoorden »

Vragen en antwoorden

Algemeen Aanvragen Kredietvoorstel Financiering Aflossen

Hier vindt u algemene informatie over geld lenen bij Lendico en onze zakelijke leningen. Daarnaast vindt u informatie over de rente en kosten die we hanteren, informatie over Lendico zelf en informatie over hoe we omgaan met uw persoonsgegevens.

Bij Lendico kunt u zakelijk geld lenen tegen perfecte voorwaarden. Daarnaast is Lendico supersnel en is het aanvragen van een zakelijke lening erg eenvoudig.

Snel en eenvoudig

U doet een kredietaanvraag bij Lendico eenvoudig online. Als u uw bedrijfsnaam invult, laat u de gegevens automatisch invullen op basis van het register van de Kamer van Koophandel. Daarnaast vult u nog wat persoonlijke gegevens in en ontvangt u van ons een e-mail waarin u ziet welke documenten we van u nodig hebben. Dat zijn overigens documenten die u gewoon in uw administratie heeft: wij baseren het kredietvoorstel alleen op de jaarcijfers van de afgelopen 2 jaren en de tussentijdse cijfers van het lopende jaar. Dat is dus ook het enige dat u op hoeft te sturen. Als u de documenten heeft ingestuurd, krijgt u binnen 48 uur een vrijblijvend kredietvoorstel. Dat is vele malen sneller dan bij de gemiddelde kredietverstrekker.

Als u akkoord bent met het kredietvoorstel, vragen we u nog om wat extra documenten ter controle. Als die in orde zijn, wordt het krediet gefinancierd door onze investeerders. Vervolgens wordt binnen een week het krediet uitbetaald. Daarbij houden we eenmalig administratiekosten in.

Perfecte voorwaarden

Lendico heeft het doel om zakelijk lenen zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat geldt ook voor de kosten. U betaalt slechts één keer administratiekosten, en alleen als we uw krediet succesvol hebben gefinancierd (no cure, no pay). Daarnaast kunt u op ieder gewenst moment ieder gewenst bedrag extra aflossen, zonder kosten. U betaalt bij ons dus niet voor het kredietvoorstel of voor de financiering door investeerders, zoals dat bij veel concurrenten wel zo is.

Omdat Lendico volledig online en met gestroomlijnde processen werkt, kunnen we een lage rente bieden. Wij maken immers geen kosten voor bankkantoren. Dat voordeel geven we door aan u. Daarnaast is Lendico superduidelijk over de voorwaarden. U ontvangt een compleet overzicht van alle voorwaarden van het kredietproject per e-mail en heeft rustig de tijd om de kredietovereenkomst door te lezen. Alles vrijblijvend en zonder kosten.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico biedt annuïteitenleningen aan. Dat betekent dat u maandelijks een vast bedrag betaalt, dat bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het maandbedrag en de rente blijven voor de gehele looptijd gelijk. Aflossen begint vanaf de eerste maand na uitbetalen.

Vraag een zakelijke lening aan »

We snappen dat u zich niet eindeloos met een kredietaanvraag wilt bezighouden. Daarom hebben wij onze processen zo ver geoptimaliseerd dat we al binnen anderhalve week kunnen uitbetalen. Het kredietvoorstel ontvangt u binnen 48 uur. Onze investeerders financieren uw krediet binnen enkele dagen en de uitbetaling is binnen een week. Dat is dus een stuk sneller dan bij de bank, waar u vaak eindeloos moet wachten op een kredietvoorstel. En ook een stuk sneller dan bij crowdfundingplatforms, waar u some weken moet tot het krediet gefinancierd is.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico heeft voor bijna ieder bestedingsdoel wel een krediet. Met onze flexibele kredietbedragen van € 10.000 tot € 250.000 kunt u voor ieder mogelijk project de ideale financiering vinden.

Een paar voorbeelden:

Aanschaf van waarde: hierbij koopt de onderneming iets dat een bepaalde waarde heeft. Hierin vallen uiteenlopende zaken, van een bedrijfswoning tot royalties. Groei- of investeringskapitaal: met dit soort zakelijke leningen worden bijvoorbeeld een tweede vestiging geopend, nieuw personeel aangenomen of investeringen gedaan in een nieuw product. Aanschaf van apparatuur: voor bedrijven die bijvoorbeeld nu veel van hun apparatuur huren en een kostenvoordeel kunnen behalen als ze een machine zelf aanschaffen. Werkkapitaal: wordt voornamelijk gebruikt om vooraf voorraden van seizoensgerelateerde goederen in te kopen, maar ook om de liquide middelen van het bedrijf te versterken. Vraag een zakelijke lening aan »

Er zijn een aantal basisvereisten waar uw bedrijf aan moet voldoen om een lening bij Lendico te kunnen afsluiten:

Uw rechtsvorm is een BV, VOF of Eenmanszaak. Uw onderneming bestaat minimaal 2 jaar. Uw onderneming had in de afgelopen 2 jaren gemiddeld meer dan € 50.000 omzet. Uw onderneming heeft, na aftrek van de ondernemersbeloningen, voldoende capaciteit om het zakelijk krediet af te lossen. Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico werkt samen met een groot aantal bedrijfsadviseurs en accountants. Als u behoefte heeft aan een uitgebreider advies over uw financiële situatie, kunnen we u doorverwijzen naar één van onze partners. Neemt u daarvoor contact op met de klantenservice.

Vraag een zakelijke lening aan »

U kunt een lening aanvragen bij Lendico als uw onderneming één van de volgende bedrijfsvormen heeft:

Besloten vennootschap (BV) Vennootschap onder Firma (VOF) Eenmanszaak Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico heeft kredietbedragen voor ieder project. Het minimum kredietbedrag is € 10.000, het maximum € 250.000, in stappen van € 1.000.

Als u al een zakelijke lening heeft bij Lendico, kunt u een tweede lening afsluiten. In totaal kunt u echter niet meer dan € 440.000 lenen.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico vraagt niet om zakelijke zekerheden. Als u een bv heeft, vraagt Lendico wel om een persoonlijke borgstelling door alle eigenaren. Daarbij wordt de totale kredietsom verdeeld over de eigenaren. De exacte verdeling wordt tijdens de kredietbeoordeling bepaald, maar is meestal evenredig.

Lendico kan in uitzonderlijke gevallen (aanvullende) zekerheden vragen, zoals een pandrecht op activa. Daarnaast is, zonder toestemming vooraf, het niet toegestaan om activa (gedeeltelijk) over te dragen of te bezwaren, tenzij dit benodigd is voor de normale uitoefening van het bedrijf.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als uw onderneming een bv is, vraagt Lendico aan alle eigenaren om persoonlijk borg te staan voor het krediet. Daarbij wordt de totale kredietsom verdeeld over de eigenaren. De exacte verdeling wordt tijdens de kredietbeoordeling bepaald, maar is meestal evenredig.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico controleert tijdens de kredietbeoordeling de persoonlijke kredietwaardigheid van alle eigenaren bij het Bureau Krediet Registratie. Als u een negatieve bkr-registratie heeft, komt u niet in aanmerking voor een lening. Daarnaast mag er in de afgelopen drie jaar geen persoonlijk faillissement of schuldsaneringstraject hebben plaatsgevonden.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico werkt samen met een groot aantal partners, waaronder accountants, bedrijfsadviseurs en vergelijkingsplatforms voor zakelijk krediet. Als u ook partner wilt worden van Lendico, kunt u zich via de website inschrijven. Wij bieden partners commissie voor het aanbrengen van klanten.

Vraag een zakelijke lening aan »

Rente en kosten

Lendico is heel duidelijk over kosten en wil u daar zo min mogelijk mee lastig vallen. Daarom rekenen we maar één keer kosten: als we uw krediet succesvol gefinancierd hebben, houden we eenmalig administratiekosten in op de uit te betalen kredietsom. U betaalt dus alleen voor een succesvolle financiering (no cure, no pay). Ook vervroegd aflossen is volledig zonder kosten.

De administratiekosten zijn afhankelijk van de looptijd van de lening. Daar achter steekt de gedachte dat we meer kosten vragen als we uw krediet langer moeten beheren. De administratiekosten bedragen:

Looptijd Administratiekosten 1 jaar 2% 2 jaar 3% 3 jaar 4% 4 jaar 4,5% 5 jaar 4,5%

De administratiekosten worden vooraf duidelijk gecommuniceerd, zodat u weet waar u aan toe bent, voordat u een verplichting aangaat.

Vraag een zakelijke lening aan »

Natuurlijk willen we graag dat het goed gaat met uw onderneming. Daarom kunt op ieder gewenst moment ieder gewenst bedrag extra aflossen, zonder kosten. Daarbij wordt de looptijd van uw krediet korter, waardoor u in totaal minder rente betaalt voor uw zakelijk krediet. Uw maandbedrag blijft gelijk. U kunt er eventueel ook voor kiezen om de looptijd van uw krediet gelijk te houden en het maandbedrag te verlagen.

Vraag een zakelijke lening aan »

De minimale rente is 3,0% en de maximale rente 14,4%. Hoe hoog of laag de rente voor uw bedrijf wordt, is afhankelijk van hoe goed het gaat met uw onderneming. Hoe beter het gaat, hoe lager de rente. Daarbij wegen we ook het oordeel mee van externe kredietbureaus.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico bepaalt voor iedere onderneming apart een rentetarief. Hoe hoog of laag de rente voor uw bedrijf wordt, is afhankelijk van hoe goed het gaat met uw onderneming. Hoe beter het gaat, hoe lager de rente. Daarbij wegen we ook het oordeel mee van externe kredietbureaus.

Wij laten u in het kredietvoorstel weten hoe hoog de rente is en hoeveel u per maand gaat betalen. Uiteraard vindt u die gegevens ook in de kredietovereenkomst.

Vraag een zakelijke lening aan »

Over Lendico

Lendico laat ondernemers focussen op hun eigen bedrijf, door eenvoudig en snel bedrijfskrediet te bieden.

Voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is focus op de eigen organisatie van groot belang. Vaak is het bedrijf vanuit het niets, met veel passie en hard werken groot gebracht. Maar om die volgende stap te zetten is externe financiering nodig. Als ondernemer wil je dan niet eindeloos bellen met de bank of veel tijd steken in investeringsplannen en prognoses. Als het bedrijf de afgelopen jaren goed heeft gedraaid, zou dat voldoende bewijs moeten zijn van de kracht van de ondernemer.

Daar geloven we bij Lendico ook in. Daarom bieden we Nederlandse, Duitse en Zwitserse mkb-ers de mogelijkheid om eenvoudig online een lening aan te vragen, met documenten die in de onderneming beschikbaar zijn. Ondernemers ontvangen binnen 48 uur een kredietvoorstel en kunnen vaak na 1,5 week al aan de slag met hun project. Onze vaste investeerders zorgen namelijk voor een supersnelle financiering. En natuurlijk hopen we dat het onze kredietnemers goed gaat. Daarom bieden we ze alle flexibiliteit in het aflossen: op ieder moment kan ieder bedrag extra afgelost worden. Zonder extra kosten.

Lees meer over Lendico op de pagina over Lendico »

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico (officieel Lendico Netherlands B.V:) wordt in Nederland bestuurd door Clemens Paschke. Het wereldwijde Lendico-concern wordt bestuurd door Clemens Paschke, Dominik Steinkühler en Friedrich Hubel.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico maakt voor alle betalingen tussen kredietnemers en investeerders gebruik van de onafhankelijke Stichting Derdengelden Lendico. Daarmee zijn de betalingen van kredietnemers en investeerders gescheiden van het vermogen van Lendico. Door gebruik te maken van deze Stichting Derdengelden, zijn de gelden van kredietnemers en investeerders veilig gesteld als er onverhoopt iets gebeurt met Lendico, zoals bijvoorbeeld een faillissement.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico is in 2013 opgericht in Duitsland door Rocket Internet. Rocket internet houdt zich bezig met het oprichten van bedrijven die via internet diensten verlenen. Zo stond Rocket Internet aan de wieg van Zalando, HelloFresh en vele andere bedrijven.

Lendico is in september 2014 uitgebreid naar Nederland. Daar heeft Lendico in eerste instantie alleen consumentenkredieten en investeringsmogelijkheden voor consumenten aangeboden (het zogenaamde crowdlending). In november 2015 is Lendico in Nederland gestart met het aanbieden van zakelijk krediet. Inmiddels biedt Lendico in Nederland geen consumentenkrediet meer aan en kan er alleen nog geïnvesteerd worden door grotere, institutionele investeerders.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico heeft haar hoofdkantoor in Berlijn. Een groot deel van het Nederlandse team werkt vanuit die locatie. Maar we hebben ook kantoren in Amsterdam, Zürich en Sao Paulo.

Waar het Nederlandse kantoor exact is, vindt u op onze contactpagina.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico is anders dan andere kredietverstrekkers, omdat we sneller en eenvoudiger werken, tegen betere voorwaarden.

Sneller

Bij Lendico heeft u al binnen 48 uur een kredietvoorstel. Dat is vele malen sneller dan bij de bank. Daarnaast wordt uw krediet binnen een week na uw akkoord uitgekeerd. Dat is veel sneller dan bij andere online alternatieven, zoals de meeste crwodfundingplatforms.

Eenvoudiger

Wij vragen u niet om langs te komen of een eindeloze reeks documenten op te sturen. Bij Lendico weet u exact wat voor krediet u kunt krijgen door alleen maar de jaarcijfers van de afgelopen twee jaren en tussentijdse cijfers van het lopende jaar op te sturen. Pas nadat u weet waar u aan toe bent, vragen we ter controle nog om een aantal extra documenten, zoals het identiteitsbewijs en de aangifte inkomstenbelasting van alle eigenaren en de bankafschriften van de rekening-courant. Dat is anders dan bij de meeste andere partijen, zoals banken en crowdfundingplatforms. Deze vragen vaak een heleboel documenten bij de start van de aanvraag. Dat kost u veel werk, terwijl u geen idee hebt wat u kunt verwachten. Wij doen dat dus graag anders, zodat het voor u zo eenvoudig mogelijk is een krediet aan te vragen.

Betere voorwaarden

Lendico biedt ten opzichte van banken en crowdfundingplatforms betere voorwaarden. Zo betaalt u maar één keer kosten, alleen als we uw zakelijke krediet succesvol hebben gefinancierd. Daarnaast kunt u tijdens de looptijd zoveel extra aflossen als u wilt, zonder dat u daar kosten voor betaalt.

Vraag een zakelijke lening aan »

In Nederland houden twee organisaties toezicht op kredietverstrekkers. De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Omdat Lendico geen bank is, staat Lendico onder toezicht van de AFM. Lendico heeft een vergunning voor het aanbieden van consumentenkrediet en een ontheffing voor het aanbieden van zakelijk krediet. Lendico is ingeschreven in het register van kredietverstrekkers van de AFM en rapporteert regelmatig aan de AFM over het aantal verstrekte leningen en de bedrijfsvoering van Lendico zelf.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als de dienstverlening van Lendico niet naar wens is, denken we graag met u mee voor de oplossing. Als u daar niet tevreden mee bent, kunt u een klacht indienen. U kunt een klacht per e-mail of post insturen. Op de contactpagina vindt u onze adresgegevens. Wij beantwoorden klachten binnen 21 dagen, als de klacht duidelijk omschreven is.

Vraag een zakelijke lening aan »

Op onze contactpagina vindt u alle contactgegevens. U kunt daar ook een bericht achterlaten. Daarnaast kunt u in contact met ons komen op de volgende sociale media:

Facebook LinkedIn Twitter Vraag een zakelijke lening aan »

Om investeerders in Lendico leningen een hogere mate van zekerheid te bieden ten aanzien van hun investeringen, maakt Lendico gebruik van een alternatieve dienstverlener. Deze alternatieve dienstverlener neemt activiteiten van Lendico over als Lencico voor langere tijd niet in staat is om de verplichtingen ten aanzien van investeerders uit te voeren, bijvoorbeeld in het geval van een technische storing.

Als een storing zich voordoet en de alternatieve dienstverlener wordt ingeschakeld, worden investeerders daarover geïnformeerd.

Om de diensten als alternatieve dienstverlener uit te kunnen voeren, worden op regelmatige basis en in lijn met onze algemene voorwaarden en privacybeleid, versleutelde (persoons)gegevens en informatie van investeerders naar een gegevensadministrateur gestuurd. Gelijktijdig worden gegevens over kredietprojecten, openstaande bedragen en zekerheden voor investeerders in geanonimiseerde vorm naar de alternatieve dienstverlener gestuurd. Als er een storing optreedt, verstuurt de gegevensadministrateur de versleutelde bestanden naar de alternatieve dienstverlener. De alternatieve dienstverlener kan de bestanden ontsleutelen en koppelen aan de geanonimiseerde data, waarna de alternatieve dienstverlener de vorderingen van de investeerders kan beheren en uitvoeren.

De door Lendico aangestelde alternatieve dienstverlener is:
WIRECARD BANK AG
Einsteinring 35
85609 Aschheim
Duitsland
www.wirecardbank.de

De door lendico aangestelde gegevensadministrateur is:
WILMINGTON TRUST SP SERVICES (FRANKFURT) GMBH
Steinweg 3-5
60313 Frankfurt am Main
Duitsland
www.wilmingtontrust.com

Persoonsgegevens

U kunt uw persoonsgegevens wijzigen door ons een e-mail te sturen. Het e-mailadres vindt u op onze contactpagina. Als u uw bankrekening wilt wijzigen, moet u ons opnieuw machtigen. Op de pagina over automatische incasso vindt u daarvoor een formulier.

Vraag een zakelijke lening aan »

U kunt uw persoonsgegevens laten verwijderen door een e-mail te sturen aan Lendico. Op onze contactpagina vindt u het e-mailadres.

In sommige gevallen kunnen wij uw gegevens niet verwijderen, bijvoorbeeld omdat we wettelijk gebonden zijn aan een bepaalde bewaartermijn. We kunnen er uiteraard wel voor zorgen dat u geen communicatie van ons ontvangt.

Vraag een zakelijke lening aan »

Uw persoonsgegevens moeten goed beveiligd zijn. Dat is niet alleen onze mening, maar ook een eis onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens ziet er op toe dat organisaties goed en veilig omgaan met persoonlijke gegevens.

In ons privacybeleid kunt u lezen welke gegevens we van u verzamelen en waar we die gegevens voor gebruiken. Dit privacybeleid is bij de start van Lendico gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vraag een zakelijke lening aan »

Investeerders hebben in principe geen inzage in uw gegevens. Alleen als de investeerder kan aantonen dat er een goede grond is om uw gegevens in te zien, kunnen we die verstrekken. Dat is bijvoorbeeld het geval als de investeerder een bank is die gegevens over haar investeringen moet registreren in overheidssystemen.

Vraag een zakelijke lening aan »

Een zakelijke lening aanvragen gaat bij Lendico eenvoudig online. Als u een aanvraag doet, ontvangt u van ons een e-mail met instructies voor het insturen van documenten. De documenten kunt u ons per e-mail sturen. Als we de eerste documenten ontvangen hebben, laten we u weten of we door kunnen met de aanvraag. We vragen dan nog tussentijdse cijfers van het lopende jaar op en starten direct met het opstellen van uw kredietvoorstel.

Een aanvraag doet u eenvoudig online op onze website. U zoekt uw bedrijfsnaam op en de gegevens worden automatisch gevuld vanuit het register van de Kamer van Koophandel. Daarnaast vragen we nog wat persoonlijke gegevens. Vervolgens ontvangt u van ons een e-mail waarin vermeld staat welke documenten we van u nodig hebben. Dat zijn:

Aanvraagformulier. Jaarrekeningen van 2015 en 2016 (bij een holding ook geconsolideerd op het hoogste niveau).

Op basis van deze gegevens kunnen wij u laten weten of we door kunnen met de aanvraag. Als dat zo is vragen we nog om tussentijdse cijfers van het lopende jaar (tot en met het laatste kwartaal). Deze kunt u uiteraard ook direct meesturen. Als we de tussentijdse cijfer shebben ontvangen, sturen we u binnen 48 uur een kredietvoorstel.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico heeft voor ieder project het juiste kredietbedrag. U kunt bij Lendico een kredietbedrag lenen van € 10.000 tot € 250.000 in stappen van € 1.000.

Vraag een zakelijke lening aan »

Voor ieder bestedingsdoel heeft Lendico een passende looptijd. Als u voorraad wilt financieren kunt u beter kiezen voor een kortere looptijd, maar bij de aanschaf van machines is een looptijd van 5 jaar logischer. Onze looptijden zijn:

1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar Vraag een zakelijke lening aan »

Om een goede inschatting te maken van het succes van uw organisatie en de kredietwaardigheid, controleert Lendico uw bedrijf op ongeveer 200 onderdelen. De informatie die we daarvoor nodig hebben halen we uit de volgende documenten.

Om het kredietvoorstel te maken:

Aanvraagformulier. Jaarrekeningen van de afgelopen twee boekjaren (bij een holding ook geconsolideerd op het hoogste niveau). Tussentijdse cijfers van het lopende jaar, tot en met het laatste volledige kwartaal. Bankafschriften van de rekening-courant van de afgelopen drie maanden (niet ouder dan 2 weken).

Nadat u akkoord bent met het kredietvoorstel (deze documenten gebruiken we alleen om onze inschatting van de kredietwaardigheid te controleren):

Aangifte inkomstenbelasting van alle eigenaren. Identiteitsbewijs van alle eigenaren.

Uiteraard gaat Lendico zeer zorgvuldig om met de gegevens van uw organisatie en uw persoonsgegevens. Uw documenten zijn alleen inzichtelijk voor een selecte groep medewerkers die zich met de kredietaanvraag bezig houden en worden bewaard op zeer goed beveiligde servers. Hoe we omgaan met uw gegevens staat ook omschreven in het privacybeleid.

Vraag een zakelijke lening aan »

Het aanvragen van een lening bij Lendico verloopt volgens zes stappen:

  1. Vul kredietbedrag, gewenste looptijd en bedrijfsgegevens in op de website. Wij vragen u dan de jaarcijfers van de afgelopen twee boekjaren, de tussentijdse cijfers van het lopende jaar en uw bankafschriften op te sturen. Een aanvraag voor zakelijke financiering is altijd gratis en vrijblijvend.
  2. Op basis van de jaarcijfers en bankafschriften bepalen wij of we verder kunnen met de aanvraag. Als dat zo is neemt onze kredietbeoordelaar telefonisch contact op om de leningaanvraag en uw bedrijfssituatie door te spreken.
  3. Als wij uw aanvraag compleet hebben, doen wij gratis een controle op de kredietwaardigheid van uw bedrijf en controleren wij uw financiële situatie. U ontvangt binnen 48 uur een kredietvoorstel.
  4. Als u akkoord bent met het voorstel voor uw zakelijke financiering, wordt deze gefinancierd door onze investeerders. We sturen u de kredietovereenkomst en vragen u om een aantal controledocumenten: de meest recente aangifte inkomstenbelasting en een identiteitsbewijs van alle eigenaren. Ondertussen financieren onze investeerders uw zakelijke lening.
  5. Als uw lening volledig is gefinancierd, halen wij het geld op bij de investeerders en maken wij het bedrag binnen een week over naar uw zakelijke rekening. Daarbij houden we eenmalig administratiekosten in.
  6. U kunt aan de slag met uw project! De aflossing en rente van uw lening worden maandelijks automatisch afgeschreven van uw rekening. U kunt altijd zonder boete extra aflossen door een bedrag naar ons over te schrijven.
Vraag een zakelijke lening aan »

Bij Lendico is een kredietaanvraag geheel gratis en vrijblijvend. Bij andere online kredietverstrekkers moet u vaak betalen voor een kredietaanvraag, maar wij vinden dat onzin. Bij ons betaalt u pas als we uw krediet succesvol gefinancierd hebben. En dat zijn dan ook de enige kosten die u betaalt.

Vraag een zakelijke lening aan »

Een kredietaanvraag bij Lendico is volledig vrijblijvend. De lening is pas definitief als we de kredietovereenkomst getekend van u hebben ontvangen en het zakelijke krediet volledig is gefinancierd door onze investeerders.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als we alle documenten van u hebben ontvangen, doen wij een uitgebreide beoordeling. Dit noemen we de kredietbeoordeling. Onderdeel daarvan is een telefoongesprek waarin we het bedrijf en de financieringswens doornemen. Als we u een aanbod kunnen doen, sturen we u het kredietvoorstel. Als u daarmee (vrijblijvend) akkoord gaat, ontvangt u de kredietovereenkomst en vragen we u nog om een aantal controledocumenten. Als die in orde zijn, kunnen we het krediet gaan financieren.

Kredietbeoordeling

Als we alle documenten van u ontvangen hebben, starten onze kredietbeoordelaars direct met de beoordeling van uw leningaanvraag. Zij controleren uw jaarcijfers, bankafschriften en gegevens van externe kredietbureaus op ongeveer 200 onderdelen.

Als we door kunnen met uw aanvraag, belt de kredietbeoordelaar uw contactpersoon voor een persoonlijk gesprek. Hierin wordt het bestedingsdoel van de lening besproken, maar ook de cijfers van de organisatie en informatie over leveranciers en klanten.

Na dit gesprek stelt de kredietbeoordelaar het kredietvoorstel op. Dat ontvangt u vervolgens per e-mail van uw account manager.
Soms komt het voor dat we u vragen om nog wat extra documenten op te sturen. Dat kan het geval zijn bij de aanschaf van verhuurd onroerend goed of de aanschaf van machines. We kunnen soms ook vragen om een lijst van debiteuren of crediteuren. Als we extra informatie nodig hebben, kunt u dit eenvoudig per e-mail aan ons sturen.

De gehele kredietbeoordeling vindt plaats binnen 48 uur.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico controleert uw aanvraag voor een zakelijk krediet op ruim 200 punten. We letten daarbij onder andere op de volgende zaken:

Is er voldoende omzet aanwezig? (Minimum: € 50.000) Blijft er voldoende winst over om de lening in de toekomst terug te betalen? Zijn het bedrijf en de eigenaren kredietwaardig? (Dat vragen we op bij externe kredietbureaus.) Zijn het eigen vermogen en het balanstotaal in evenwicht? Zijn er voldoende leveranciers en klanten, zodat het bedrijf niet afhankelijk is van een te smalle basis externe partners? Is er een positieve ontwikkeling te zien in de afgelopen jaren?

Als uw onderneming onderdeel is van een holding nemen we ook de bedrijfssituatie van de andere onderdelen van de holding mee in de beoordeling.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico voert een uitgebreide kredietcontrole uit op uw jaarcijfers en gegevens van externe kredietbureaus. Dit zijn de meest voorkomende redenen dat een krediet wordt afgewezen:

De onderneming bestaat minder dan twee jaar. De onderneming had in de afgelopen twee jaren gemiddeld minder dan € 50.000 omzet per jaar. Het eigen vermogen van de onderneming is te laag ten opzichte van het balanstotaal. Er is te weinig winst om het krediet terug te betalen. Dit noemen we een te lage betaalcapaciteit. De kredietwaardigheid van de onderneming of de eigenaren is te laag. Dit controleren we bij drie verschillende kredietbureaus.

Als uw aanvraag voor een zakelijk krediet wordt afgewezen, krijgt u daar per e-mail een bericht over. U kunt het later altijd opnieuw proberen, als de situatie van uw bedrijf is verbeterd.

Vraag een zakelijke lening aan »

Sommige kredietverstrekkers vragen een vergoeding voor de kredietbeoordeling, maar bij Lendico is deze geheel gratis. U betaalt maar één keer administratiekosten, als we uw krediet succesvol hebben gefinancierd.

Vraag een zakelijke lening aan »

Kredietvoorstel

U ontvangt bij Lendico een vrijblijvend kredietvoorstel binnen 48 uur. Als u online een aanvraag doet, vragen we u een aantal documenten op te sturen:

Aanvraagforumlier. Jaarcijfers van de afgelopen twee boekjaren (bij een holding ook geconsolideerd op het hoogste niveau). Tussentijdse cijfers van het lopende boekjaar. Bankafschriften van de rekening-courant van de afgelopen twee weken.

Op basis hiervan laten we u weten of we door kunnen met de aanvraag. In dat geval neemt onze kredietbeoordelaar telefonisch contact op om de lening en uw bedrijfssituatie door te spreken. Op basis van uw documenten en dit gesprek ontvangt u binnen 48 uur een op maat gemaakt kredietvoorstel.

Vraag een zakelijke lening aan »

Het kredietvoorstel is geheel vrijblijvend en 14 dagen geldig. Als u akkoord gaat met het kredietvoorstel, sturen we u de kredietovereenkomst. Terwijl u deze doorneemt en ondertekent, financieren onze investeerders uw zakelijke lening.

Vraag een zakelijke lening aan »

Het kredietvoorstel is geheel vrijblijvend. De lening wordt pas definitief als we van u de getekende kredietovereenkomst hebben ontvangen en het krediet is gefinancierd door onze investeerders.

Vraag een zakelijke lening aan »

U ontvangt het vrijblijvende kredietvoorstel per e-mail. Daarin worden vermeld:

Kredietsom Looptijd Rente Maandbedrag Administratiekosten Te ontvangen bedrag

Als u akkoord gaat met dit kredietvoorstel, kunt u ons dat eenvoudig per e-mail of telefoon laten weten. Ook dat akkoord is nog vrijblijvend. De lening wordt pas definitief als we van u de getekende kredietovereenkomst hebben ontvangen en het krediet is gefinancierd door onze investeerders.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als u akkoord bent met het kredietvoorstel, vragen we u nog de volgende documenten op te sturen:

Aangifte inkomstenbelasting van alle eigenaren. Identiteitsbewijs van alle eigenaren.

Deze documenten gebruiken we als een laatste controle op de kredietwaardigheid. Mocht uit bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting blijken dat de kredietwaardigheid toch slechter is dan verwacht, dan kan het voorkomen dat we het kredietvoorstel nog aanpassen.

Vraag een zakelijke lening aan »

U vindt alle voorwaarden van de zakelijke lening in de kredietovereenkomst. Deze ontvangt u nadat u, vrijblijvend, akkoord bent gegaan met het kredietvoorstel.

U kunt de voorwaarden ook alvast doornemen in dit voorbeeld.

Vraag een zakelijke lening aan »

Kredietovereenkomst

Als u (vrijblijvend) akkoord bent gegaan met ons kredietvoorstel, sturen we u de kredietovereenkomst. Deze kunt u vervolgens rustig doornemen en ondertekenen.

Vraag een zakelijke lening aan »

De kredietovereenkomst moet worden getekend door alle eigenaren van uw onderneming. Daarnaast vragen we van alle eigenaren een persoonlijke borgstelling.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico vraagt niet om zakelijke zekerheden. Lendico vraagt wel om een persoonlijke borgstelling door alle eigenaren. Daarbij wordt de totale kredietsom verdeeld over de eigenaren. De exacte verdeling wordt tijdens de kredietbeoordeling bepaald, maar is meestal evenredig.

Lendico kan in uitzonderlijke gevallen (aanvullende) zekerheden vragen, zoals een pandrecht op activa. Daarnaast is, zonder toestemming vooraf, het niet toegestaan om activa (gedeeltelijk) over te dragen of te bezwaren, tenzij dit benodigd is voor de normale uitoefening van het bedrijf.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico vraagt aan alle eigenaren om persoonlijk borg te staan voor het krediet. Daarbij wordt de totale kredietsom verdeeld over de eigenaren. De exacte verdeling wordt tijdens de kredietbeoordeling bepaald, maar is meestal evenredig.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als u akkoord bent met het kredietvoorstel, financieren onze investeerders uw zakelijke lening direct. U kunt ondertussen rustig de kredietovereenkomst doornemen en ondertekenen. Deze stuurt u samen met een aantal controledocumenten terug. Als alles in orde is, wordt uw lening binnen een week uitbetaald.

Uw krediet wordt binnen twee werkdagen gefinancierd. Als u (vrijblijvend) akkoord gaat met het kredietvoorstel, gaan wij direct op zoek naar de juiste investeerders. Deze laten ons de volgende dag weten of ze interesse hebben in het investeren in uw krediet. Daarbij worden uw bedrijfsgegevens overigens niet gedeeld. Zodra we van u de controledocumenten en getekende kredietovereenkomst hebben ontvangen, halen we het geld op bij de investeerders en betalen we binnen een week uit.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico werkt voor de financiering van uw bedrijfskrediet samen met een selecte groep institutionele investeerders. Dit kunnen banken, investeringsfondsen of grotere bedrijven zijn. Zij financieren binnen enkele dagen uw gehele lening of kleinere delen van uw lening. Omdat de investeerders per lening besluiten of ze willen investeren, kan het in een enkel geval voorkomen dat uw lening niet volledig wordt gefinancierd. Dit is echter in minder dan 1% van de leningen die we aanbieden het geval.

Vraag een zakelijke lening aan »

Bij Lendico betalen we binnen een week na uw akkoord uit. Als u akkoord gaat met het kredietvoorstel, wordt uw zakelijke lening direct gefinancierd door onze investeerders. Terwijl u de kredietovereenkomst tekent en de controledocumenten opstuurt, halen wij het geld op bij de investeerders. Als we alle documenten van u hebben ontvangen, wordt het krediet direct uitbetaald.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als uw onderneming een Eenmanszaak of VOF is, wordt de zakelijke lening als krediet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Dat doen we omdat de eigenaren van deze bedrijfsvormen volgens de wet persoonlijk verantwoordelijk zijn voor schulden die de organisatie aangaat. Als de onderneming failliet gaat, wordt de schuld overgedragen op de eigenaren. Zij moeten het krediet dan vanuit hun persoonlijke vermogen terugbetalen. Omdat de eigenaren van het bedrijf dus ook persoonlijk een schuld aangaan, moet het krediet bij het BKR geregistreerd worden.

Vraag een zakelijke lening aan »

U lost uw bedrijfslening af door een maandelijkse betaling die bestaat uit rente en aflossing. De maandbedragen worden iedere maand automatisch afgeschreven van uw bankrekening. In dit deel van de vragen en antwoorden vindt u informatie over die afschrijvingen, over extra aflossen, over het wijzigen van bankgegevens en informatie over wat u kunt doen bij betalingsachterstanden.

Wij schrijven het maandbedrag iedere maand automatisch af van uw bankrekening. Dat doen we op de eerste dag van de maand. We kunnen ook op een andere dag afschrijven, als dat voor u beter uitkomt. Neemt u hiervoor contact op met de klantenservice.

Vraag een zakelijke lening aan »

Nee, de automatische incasso kan alleen plaatsvinden op de eerste dag van de maand.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als de automatische incasso mislukt is, nemen wij contact met u op om te vragen wanneer u de betaling kunt uitvoeren. Als u zelf merkt dat de automatische incasso mislukt is, kunt het bedrag ook zelf naar ons overschrijven. Gebruikt u hiervoor deze gegevens:

IBAN NL 34 ABNA 0431 1324 53 Ten name van Stichting Derdengelden Lendico Onder vermelding van Uw leningnummer

Het is niet toegestaan om een automatische incasso te storneren. U heeft dan direct een betalingsachterstand.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als u een maandbedrag niet heeft betaald, bijvoorbeeld omdat de automatische incasso mislukt is, nemen we direct contact met u op. We vragen u dan het openstaande bedrag zelf over te maken.

Aanspraak op persoonlijk vermogen van eigenaren

Als we geen afspraken met u kunnen maken over de betaling van de achterstand, bijvoorbeeld omdat u niet bereikbaar bent of niet wilt meewerken aan een betalingsregeling, dan kunnen we het persoonlijke vermogen van de de eigenaren van uw onderneming aanspreken. Bij een BV staan de eigenaren namelijk persoonlijk borg. Bij een VOF en Eenmanszaak zijn de eigenaren wettelijk gezien persoonlijk verantwoordelijk voor schulden die zijn aangegaan door hun onderneming.

Betalingsregeling

Als u problemen ondervindt bij het betalen van de maandbedragen, kunnen we in uitzonderlijke gevallen een aangepast betalingsschema met u afspreken. We zouden het maandbedrag bijvoorbeeld (tijdelijk) kunnen verlagen. Neemt u hiervoor contact op met de klantenservice.

Ernstige achterstand

Als u meerdere maandbedragen niet betaald en niet reageert op onze betalingsverzoeken, kunnen we uw lening opeisen. U moet dan ineens het gehele openstaande kredietbedrag terugbetalen. Als u ook dat niet doet, kunnen we uw lening overdragen aan een incassobureau. Deze proberen dan het openstaande bedrag te vorderen van het bedrijf of de eigenaren, eventueel met de inzet van juridische middelen.

Vraag een zakelijke lening aan »

Ja, u kunt op ieder gewenst moment ieder bedrag dat u wilt extra aflossen. U kunt de lening dus ook ineens in zijn geheel terugbetalen. Als u wilt weten wat het openstaande bedrag is, kunt u dat opvragen bij de klantenservice.

U kunt ook kleinere bedragen extra aflossen. Daarmee wordt de looptijd van uw lening korter. Uw maandbedrag blijft gelijk. Als u wilt, kunnen we ook het maandbedrag verlagen en de looptijd gelijk houden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Voor extra aflossen betaalt u bij Lendico geen kosten.

Vraag een zakelijke lening aan »

U kunt extra aflossen door een bedrag over te maken naar de Stichting Derdengelden Lendico. Gebruik daar de onderstaande gegevens voor:

IBAN NL 34 ABNA 0431 1324 53 Ten name van Stichting Derdengelden Lendico Onder vermelding van Uw leningnummer Vraag een zakelijke lening aan »

Ja, de aflossing van uw zakelijke lening start direct. Op de eerste van de maand schrijven we de initiële rente af. Dat is de rente over het de dagen tussen het moment van uitbetalen en de eerste dag van de volgende maand. In de tweede maand schrijven we uw eerste volledige maandbedrag af.

Vraag een zakelijke lening aan »

Als u de bankrekening waarvan bedragen worden geïncasseerd wilt veranderen, moet u ons opnieuw machtigen om de bedragen af te schrijven van de nieuwe bankrekening. U kunt op de pagina over automatische incasso vinden hoe dat moet.

Om u optimaal te informeren over uw lening en om uw belastingaangifte gemakkelijker te maken, stuurt Lendico u jaarlijks aan het begin van het jaar een overzicht met de volgende informatie:

Uitstaand saldo op 1 januari van het afgelopen jaar. Uitstaand saldo op 31 december van het afgelopen jaar. Het bedrag betaald aan aflossing in het afgelopen jaar. Het bedrag betaald aan rente in het afgelopen jaar.

Of u de lening van Lendico moet opgeven hangt af van uw situatie:

U heeft een zakelijke lening

Als u een zakelijke lening heeft, adviseren we u contact op te nemen met uw boekhouder, financieel specialist of accountant. Deze kan u het beste adviseren over hoe u met uw zakelijke lening kunt omgaan bij de belastingaangifte.

U heeft een persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening heeft, kunt u deze opgeven aan de Belastingdienst, maar dat levert u alleen financieel voordeel op als u naast uw lening ook beleggingen en spaargeld hebt van in totaal meer dan € 30.000 (per fiscale partner) plus de openstaande kredietsom bij Lendico.

Als u op 1 januari van het jaar waarover u aangifte doet meer schulden had dan de 'drempel' (die is momenteel € 3.000, of voor fiscale partners € 6.000), dan kunt u het deel boven de drempel opgeven in de belastingaangifte.

U geeft het uistaande saldo van uw lening boven de € 3.000 (of € 6.000) op de peildatum 1 januari van het afgelopen jaar op in box 3. In deze box worden overige beleggingen en spaargeld opgenomen, maar ook schulden. Het totaalbedrag van uw bezittingen in deze box heet de 'grondslag sparen en beleggen'. U berekent deze grondslag door al uw bezittingen uit overige beleggingen en spaargeld bij elkaar op te tellen en daar het deel van uw schulden boven de drempel vanaf te trekken. U betaalt belasting over de inkomsten die u had uit overige beleggingen en sparen. Maar deze belasting betaalt u alleen als u in totaal meer dan het 'heffingsvrije vermogen' aan beleggingen en spaartegoeden had. Het heffingsvrij vermogen is voor iedereen gelijk en bedraagt € 30.000 (voor fiscale partners € 60.000). Als u in totaal (ruim) meer dan € 30.000 (of € 60.000) aan beleggingen en spaartegoeden had, kunt u de lening van Lendico gebruiken om dat bedrag te verlagen. Uw vermogen is dan lager, waardoor u minder belasting betaalt.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van de regels op de website van de Belastingdienst.

Heeft u vragen?

Wij hebben de antwoorden! U vindt ze op de pagina met vragen en antwoorden.
Als u meer vragen heeft bereikt ons op werkdagen van 9 tot 18 uur op:

0800 53 63 426 OF info@lendico.nl

Deze website gebruikt cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden en uw gedrag op onze website te volgen. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.
Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
Akkoord lendico.com lendico.nl lendico.at lendico.de Hoe het werkt » Werken bij Lendico » Contact » Over Lendico » Pers » Partner worden »

VRAGEN?

Hier vindt u de antwoorden:

vragen en antwoorden »
Copyright Lendico Netherlands B.V. | Alle rechten voorbehouden.

Algemene Voorwaarden | Privacybeleid