Let op! Geld lenen kost geld.
Klantenservice:

0800 - 53 63 426

ma – vr 9:00 – 18:00 uur

Pers

Lendico maakt het voor particuliere investeerders mogelijk om via een online platform direct te investeren in de kredietbehoeften van consumenten en bedrijven. Via deze innovatieve manier van kredietverstrekking kunnen consumenten en bedrijven voordeliger lenen en investeerders aantrekkelijkere rendementen behalen. Lendico faciliteert het leen- en investeringsproces en zorgt ervoor dat dit veilig verloopt. Hiervoor maken we gebruik van gegevens van gerenommeerde kredietbureaus als BKR, Graydon, Focum en Creditsafe. Lendico is lid van en volgt de gedragscode van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) en heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële markten (AFM).

Ongeveer 325.000 gebruikers in zeven verschillende landen op drie continenten vertrouwen Lendico.
Het aangevraagde kredietvolume is ruim 1,7 miljard euro.

Pers contact:
Ruurd Heijting
ruurd.heijting@lendico.nl

Persberichten en artikelen

Twee jaar Lendico: groei duidt op grote behoefte aan alternatieve financieringsvormen

Wereldwijd zag Lendico het totaal aan kredietaanvragen in het afgelopen jaar oplopen van € 650 mln naar € 1,7 mld sinds de start in december 2013. Het bedrijf presenteert vandaag - op de tweede verjaardag - kerncijfers over de afgelopen twee jaar. De groei van het klantenbestand is ook terug te zien in de uitbetalingen: in november was dat meer dan € 1 mln op een dag. Dominik Steinkühler, oprichter van Lendico: “Deze groei bevestigt dat FinTech in toenemende mate wordt gezien als goed alternatief voor traditionele grootbanken.” Volledig artikel >Alle persberichten bekijken

LendicoNL Tweets
Tweets over Lendico Nederland

Peer-to-peer lending in de media

De Telegraaf

Lendico.nl waagt nu een nieuwe poging om van het zogenoemde peer-to-peer lenen een succes te maken.
Bekijk artikel


NRC Handelsblad

De populariteit van dit soort sites is makkelijk te verklaren. De kredietvrager krijg snel en gemakkelijk zijn geld, vaak voor een minder hoog rentepercentage dan bij een bank. En de kredietgever krijgt een hoger rentepercentage dan bij een bank, zonder dat hij moeite moet doen om zich te verdiepen in investeren of handelen op de beurs. ‘Stealing money from banks will get you in jail. Making money by cutting out banks will get you rich’, is dan ook het jolige motto van Lendico.
Bekijk artikel


Emerce

Leenplatform Lendico, met 100.000 gebruikers, is actief geworden op de Nederlandse markt. Het bedrijf is vorig jaar in Duitsland opgericht, maar is al snel de grens overgestoken, naar onder meer Polen, Spanje en Oostenrijk.
Bekijk artikel


Sprout

Lendico biedt een platform waar mensen elkaar geld kunnen lenen. De site zamelt geld in bij leners (’investeerders’). Als het gevraagd bedrag bereikt is, wordt dit aan de geldzoeker verstrekt. Oftewel, een vorm van crowdfunding die peer-to-peer-lenen heet.
Bekijk artikel


HP De Tijd

Miljarden belastinggeld zijn geïnvesteerd in het overeind houden van systeembanken. Maar recentelijk ben ik me gaan afvragen of dat wel nodig is. Er zijn andere wegen om de economie draaiend te houden en die lijken beter te werken. Internet kan wat bankiers niet kunnen.
Bekijk artikel


De Volkskrant

Banken staan er niet goed op. De spaarrente is laag en lenen wordt steeds duurder - als het al lukt om een lening af te sluiten. Geen wonder dat mensen een andere oplossing zoeken.
Bekijk artikel


Vragen en antwoorden

Peer-to-peer lending is een vorm van crowdfunding. Crowdfunding is een containerbegrip voor verschillende innovatieve financieringsvormen waarbij een groep kapitaalvestrekkers (de ‘crowd’) tezamen financiering (‘funding’) bijeenbrengt. Op basis van de tegenprestatie die de kapitaalverstrekkers ontvangen kan crowdfunding worden opgedeeld in vier categorieën: donaties, rewards, deelneming, leningen.

De laatste categorie, het verstrekken van vreemd vermogen via crowdfunding, wordt ‘peer-to-peer lending’ genoemd. Met de term ‘peer-to-peer’ wordt gedoeld op het feit dat gelijken, in het Engels ‘peers’, aan elkaar geld uitlenen. Concreet betekend dit dat veelal particuliere personen aan elkaar leningen verstrekken.
Nee, de eerste marktplaatsen voor particuliere kredieten zijn in 2005 in Engeland ontstaan. Het Engelse succes werd ook in Amerika opgemerkt, daar hebben kredietmarktplaatsen in 2013 meer dan 2,4 miljard dollar uitbetaald. Lendico is in Nederland de eerste peer-to-peer lender die zich volledig richt op het verstekken van consumptief krediet.
Om voor een krediet in aanmerking te komen moeten kredietnemers naast een aantal basis eisen over regelmatige inkomsten beschikken, zodat de terugbetaling van het gewenste krediet kan worden gewaarborgd. Of de kredietaanvraag daadwerkelijk goedgekeurd wordt hangt van meerdere factoren af, de gegevens van het Bureau Krediet Registratie (BKR) spelen hierbij onder andere een rol. Een deel van de kredietaanvragen wordt afgewezen waardoor slechts 10% van alle aanvragen op het platform word gebubliceerd. Verantwoorde kredietverstrekking en het waarborgen van de kredietkwaliteit gaan bij Lendico hand in hand.
Via Lendico krijgen particuliere investeerders toegang tot een ‘nieuwe’ investeringsklasse: consumentenkrediet. Direct investeren in consumentenkrediet was voorheen voorbehouden aan traditionele financiële instellingen. Deze instellingen maakte daarmee, over de rug van spaarders en kredietnemers, hoge winsten. Op de Lendico kredietmarktplaats worden de traditionele financiële instellingen ‘buitenspel’ gezet, waardoor de kleine investeerders optimaal kunnen profiteren van de voordelen van investeren in consumentenkrediet.

Persmateriaal

Hier kunt u foto's, video's en de logo's van Lendico bekijken en dowloaden.

Foto van de oprichters

De oprichters van Lendico

Afbeelding downloaden

Brochure voor pers

Persbrochure

Brochure downloaden

Zo werkt Lendico

Lendico video

Bekijk de video