INLOGGEN

Anmelden

Bent u uw wachtwoord vergeten?

ZAKELIJK LENEN CONTACT LENING AANVRAGEN INLOGGEN Dashboard Dashboard

INLOGGEN

Anmelden

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen Dashboard Lening aanvragen Hoe het werkt Rente en kosten Vereisten Onze klanten Vragen en antwoorden Begrippenlijst Blog Lening voor zelfstandigen Bedrijfskrediet Verschil tussen factoring en lenen Werkkapitaal verbeteren Zakelijke betalingsproblemen Over ons Pers Contact

U bereikt ons op werkdagen
van 9 tot 18 uur via:

0800 53 63 426 of info@lendico.nl

Vragen?

Hier vindt u de antwoorden.

Vragen en antwoorden »

Pers

Over Lendico

Lendico laat ondernemers focussen op hun eigen bedrijf, door eenvoudig, snel en flexibel bedrijfskrediet te bieden.

Voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is focus op de eigen organisatie van groot belang. Vaak is het bedrijf vanuit het niets, met veel passie en hard werken groot gebracht. Maar om die volgende stap te zetten is externe financiering nodig. Als ondernemer wil je dan niet eindeloos bellen met de bank of veel tijd steken in investeringsplannen en prognoses. Als het bedrijf de afgelopen jaren goed heeft gedraaid, zou dat voldoende bewijs moeten zijn van de kracht van de ondernemer.

Daar geloven we bij Lendico ook in. Daarom bieden we Nederlandse, Duitse en Zwitserse mkb-ers de mogelijkheid om eenvoudig online een lening aan te vragen, met documenten die in de onderneming beschikbaar zijn. Ondernemers ontvangen binnen 48 uur een kredietvoorstel en kunnen vaak na 1,5 week al aan de slag met hun project. Onze vaste investeerders zorgen namelijk voor een supersnelle financiering. En natuurlijk hopen we dat het onze kredietnemers goed gaat. Daarom bieden we ze alle flexibiliteit in het aflossen: op ieder moment kan ieder bedrag extra afgelost worden. Zonder extra kosten.

Lendico geeft investeerders een nieuwe investeringsklasse met een aantrekkelijk rendement.

Aan (institutionele) investeerders biedt Lendico interessante mogelijkheden om te investeren in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Onze strenge selectie en kredietbeoordeling leveren daarbij een interessant rendement op. Als u interesse heeft in investeren in onze zakelijke leningen, vindt u meer informatie op de pagina voor investeerders.

Het team

Lendico werkt met een team van specialisten op het gebied van zakelijk krediet en IT-dienstverlening. Het hoofdkantoor van Lendico staat in Berlijn. Vanuit die locatie worden de meeste functies ondersteund, zoals IT, Product Management, HR, Financiën en Customer Service. Lendico heeft daarnaast kantoren in Amsterdam, Zürich en Sao Paolo (Brazilië). Op deze locaties werken specialisten voor de specifieke landen waarin Lendico actief is.

Contact

Ruurd Heijting beantwoordt graag al uw persvragen.

U bereikt Ruurd op:

+31 (0)20 890 80 17

+49 (0)175 581 95 39

pr@lendico.nl

Onze klanten

Lees de ervaringen »

Persberichten

1 december 2015

Twee jaar Lendico: groei duidt op grote behoefte aan alternatieve financieringsvormen

Wereldwijd zag Lendico het totaal aan kredietaanvragen in het afgelopen jaar oplopen van € 650 mln naar € 1,7 mld sinds de start in december 2013. Het bedrijf presenteert vandaag - op de tweede verjaardag - kerncijfers over de afgelopen twee jaar. De groei van het klantenbestand is ook terug te zien in de uitbetalingen: in november was dat meer dan € 1 mln op een dag. Dominik Steinkühler, oprichter van Lendico: “Deze groei bevestigt dat FinTech in toenemende mate wordt gezien als goed alternatief voor traditionele grootbanken.” LEES VERDER »

27 november 2015

De transparantie van crowdlending - een open brief aan Ralph Hamers

Op 25 november zegt Ralph Hamers als bestuurslid van de NVB dat alternatieve kredietverleners meer regulering nodig hebben als deze groot worden. Clemens Paschke legt aan Ralph uit hoe het eigenlijk zit met de regulering en risico’s van crowdlending. LEES VERDER »

25 november 2015

Lendico lanceert bedrijfskrediet vanuit nieuw Amsterdams kantoor

Succesvol eerste jaar en kansen in de markt leiden tot uitbreiding van Nederlands team. LEES VERDER »

15 september 2015

Here to stay: 1 year Lendico in The Netherlands

Providing simple and accessible credits with fair rates and attractive investment opportunities. LEES VERDER »

5 mei 2015

Lendico verzekert zich van groei door miljoeneninvestering

Peer-to-peer kredietplatform haalt nieuwe partner en 20 mio. investeringen binnen. LEES VERDER »

19 december 2014

Lendico presenteert eerste jaaroverzicht

In slechts twaalf maanden heeft Lendico meer dan 15.000 investeerders weten te overtuigen en is er al voor ruim €650.000.000 aan kredietaanvragen ontvangen. LEES VERDER »

17 november 2014

Over de grens voor een beter rendement

Vanaf heden maakt Lendico het voor Duitse investeerders mogelijk om Spaanse kredieten te financieren. LEES VERDER »

15 september 2014

Kredietmarktplaats Lendico eerste crowdfunding lid van de VFN

Lendico is als eerste crowdfunding platform op de Nederlandse markt toegetreden als lid van de VFN. LEES VERDER »

15 september 2014

Kredietmarktplaats zet banken buitenspel

Lendico is het eerste peer-to-peer platform op de Nederlandse markt dat zich volledig richt op het aanbieden van consumptief krediet. LEES VERDER »

Lendico in de media


de Volkskrant

Banken staan er niet goed op. De spaarrente is laag en lenen wordt steeds duurder - als het al lukt om een lening af te sluiten. Geen wonder dat mensen een andere oplossing zoeken.

Bekijk artikel

EMERCE

Leenplatform Lendico, met 100.000 gebruikers, is actief geworden op de Nederlandse markt. Het bedrijf is vorig jaar in Duitsland opgericht, maar is al snel de grens overgestoken, naar onder meer Polen, Spanje en Oostenrijk.

Bekijk artikel

NRC Handelsblad

De populariteit van dit soort sites is makkelijk te verklaren. De kredietvrager krijg snel en gemakkelijk zijn geld, vaak voor een minder hoog rentepercentage dan bij een bank.

Bekijk artikel

Lendico op Twitter


Deze website gebruikt cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden en uw gedrag op onze website te volgen. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.
Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
Akkoord lendico.com lendico.nl lendico.at lendico.de Hoe het werkt » Werken bij Lendico » Contact » Over Lendico » Pers » Partner worden »

VRAGEN?

Hier vindt u de antwoorden:

vragen en antwoorden »
Copyright Lendico Netherlands B.V. | Alle rechten voorbehouden.

Algemene Voorwaarden | Privacybeleid