LENDICO

Bij vragen bereikt u ons op 0800 53 63 426

INLOGGEN

Anmelden

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Inloggen Dashboard Lening aanvragen Hoe het werkt Rente en kosten Vereisten Onze klanten Vragen en antwoorden Begrippenlijst Blog Lening voor zelfstandigen Bedrijfskrediet Verschil tussen factoring en lenen Werkkapitaal verbeteren Zakelijke betalingsproblemen Over ons Partner worden Pers Contact

U bereikt ons op werkdagen
van 9 tot 18 uur via:

0800 53 63 426 of info@lendico.nl

Vragen?

Hier vindt u de antwoorden.

Vragen en antwoorden »

Zakelijk lenen
voor zelfstandigen


Eenmanszaak, freelancer, zelfstandige, zzp'er: het maakt niet uit hoe je het noemt. JIJ bent degene die het iedere dag voor elkaar bokst en JIJ hebt je eigen bedrijf succesvol gemaakt. Maar nu wil je die extra stap zetten: een tweede locatie, toch personeel aannemen of een goede deal maken bij het aanleggen van voorraad. Daarvoor heb je extra geld nodig, maar dat lijkt niet eenvoudig. De bank wijst je direct af en familie en vrienden willen of kunnen niet meer extra investeren.

Wij helpen je verder

Met eenvoudig, snel en flexibel zakelijk lenen

van € 10.000 tot € 250.000


Nu aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Eenvoudig

Online aanvragen met documenten die je beschikbaar hebt. Daarmee houd je tijd over om aan je bedrijf te besteden.
LEES HOE HET WERKT »

Snel

Een aanvraag doe je in enkele minuten, het kredietvoorstel is er binnen 48 uur en uitbetalen doen we binnen een week.
LEES HOE HET WERKT »

Flexibel

Vervroegd aflossen kan bij ons op ieder gewenst moment en altijd zonder boetes of meerkosten. Flexibeler kan bijna niet.
LEES HOE HET WERKT »

ONZE BELOFTES: PERSOONLIJKE SERVICEALTIJD GRATIS EXTRA AFLOSSENGEEN BEHEERKOSTENNO CURE, NO PAY

Trustpilot

Vereisten voor een zakelijke lening

Voor iedere kredietaanvraag doet Lendico een uitgebreide kredietbeoordeling. Dat doen we op basis van cijfers uit het verleden. Het is dus belangrijk dat je onderneming meer dan twee jaar bestaat en dat er in die periode een positieve ontwikkeling te zien is in omzet, winst en eigen vermogen. Bij zelfstandigen letten we ook op de ondernemersbeloning (jouw 'salaris') die vanuit de winst wordt betaalt. Als je eigen salaris te hoog is, blijft er onvoldoende winst over om de lening terug te betalen. Daarom is het belangrijk om voldoende winst in je onderneming te laten en eigen vermogen op te bouwen. Hieronder vindt je nog wat meer vereisten. Kijk op de pagina met vereisten voor nog meer informatie.

Eenmanszaak Besloten Vennootschap (BV)

Vereisten

Uw bedrijf bestaat minimaal 2 jaar Uw jaaromzet lag gemiddeld boven de € 50.000 in de afgelopen 2 jaar U maakt minimaal € 30.000 winst met uw onderneming U en uw bedrijf zijn in Nederland gevestigd

Benodigde documenten

Jaarcijfers 2016 en 2017 Interim jaarcijfers 2018 Aangifte inkomstenbelasting Identiteitsbewijs Bankafschriften

Vereisten

Uw bedrijf bestaat minimaal 2 jaar Uw jaaromzet lag gemiddeld boven de € 50.000 in de afgelopen 2 jaar U heeft in het afgelopen jaar winst gedraaid Het bedrijf en alle eigenaren zijn in Nederland gevestigd

Benodigde documenten

Jaarcijfers 2016 en 2017
(bij een holding ook geconsolideerde cijfers)
Interim jaarcijfers 2018
(bij een holding ook geconsolideerde cijfers)
Aangifte inkomstenbelasting van alle eigenaren Identiteitsbewijs van alle eigenaren Bankafschriften
Vragen en antwoorden » Vraag je zakelijke lening aan »

Klanten zijn tevreden

Positief, snel en echt een financier voor ondernemers

Sinds wij zakelijk krediet aanbieden, hebben we al veel zelfstandigen ondersteund met extra groeikapitaal. Kristel Fillerup heeft een eenmanszaak en kon met de zakelijke lening van Lendico een nieuwe locatie van haar praktijk voor fysiotherapie openen.

„Veel bedrijven zeggen dat ze snel zijn,
maar bij Lendico is dat ook echt waar.”

KRISTEL FELLERUP VAN FYSIO BUITENVELDERT

De groei van je onderneming staat voorop: Lendico biedt de financiële speelruimte.
Wil je meer weten over ons zakelijk krediet voor zelfstandigen of over Lendico? Bekijk dan de vragen en antwoorden. Of doe direct je eigen ervaring op: de aanvraag voor een zakelijke financiering is altijd gratis en vrijblijvend.

Meer ervaringen » Lening aanvragen »

Duidelijk: in 6 stappen naar financiering van je project


STAP 1

aanvraag

Vul kredietbedrag en gewenste looptijd in op de website. Wij vragen dan om de jaarcijfers van de afgelopen twee boekjaren, tussentijdse cijfers van het lopende jaar en bankafschriften op te sturen. Een aanvraag voor zakelijke financiering is altijd gratis en vrijblijvend.


STAP 2

Controlegesprek

Op basis van de documenten bepalen wij vaak binnen dezelfde werkdag of we verder kunnen met de aanvraag. Als dat zo is neemt onze kredietbeoordelaar contact op om de leningaanvraag en uw bedrijfssituatie door te spreken.


STAP 3

Kredietvoorstel

Als we je aanvraag compleet hebben, doen wij gratis een controle op de kredietwaardigheid van je bedrijf en controleren wij jouw financiële situatie. Je ontvangt daarna binnen 48 uur een kredietvoorstel.


STAP 4

Financiering

Als je akkoord bent met het voorstel voor je zakelijke lening, wordt deze direct gefinancierd door onze investeerders. Je hoeft niet te wachten op onze investeerders, wij financieren vanuit een beschikbaar budget.


STAP 5

Uitbetalen

Als je lening volledig is gefinancierd, halen wij het geld op bij de investeerders en maken wij het bedrag binnen een week over naar je zakelijke rekening. Daarbij houden we eenmalig administratiekosten in.


STAP 6

Aan de slag

Je kunt aan de slag met je project! De aflossing en rente van je lening worden maandelijks automatisch afgeschreven van je bankrekening. Je kunt altijd zonder boete extra aflossen door een bedrag naar ons over te schrijven.

Gratis en vrijblijvend aanvragen »

Vragen en antwoorden

Lendico laat ondernemers focussen op hun eigen bedrijf, door eenvoudig en snel bedrijfskrediet te bieden.

Voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is focus op de eigen organisatie van groot belang. Vaak is het bedrijf vanuit het niets, met veel passie en hard werken groot gebracht. Maar om die volgende stap te zetten is externe financiering nodig. Als ondernemer wil je dan niet eindeloos bellen met de bank of veel tijd steken in investeringsplannen en prognoses. Als het bedrijf de afgelopen jaren goed heeft gedraaid, zou dat voldoende bewijs moeten zijn van de kracht van de ondernemer.

Daar geloven we bij Lendico ook in. Daarom bieden we Nederlandse, Duitse en Zwitserse mkb-ers de mogelijkheid om eenvoudig online een lening aan te vragen, met documenten die in de onderneming beschikbaar zijn. Ondernemers ontvangen binnen 48 uur een kredietvoorstel en kunnen vaak na 1,5 week al aan de slag met hun project. Onze vaste investeerders zorgen namelijk voor een supersnelle financiering. En natuurlijk hopen we dat het onze kredietnemers goed gaat. Daarom bieden we ze alle flexibiliteit in het aflossen: op ieder moment kan ieder bedrag extra afgelost worden. Zonder extra kosten.

Lees meer over Lendico op de pagina over Lendico »

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico is anders dan andere kredietverstrekkers, omdat we sneller en eenvoudiger werken, tegen betere voorwaarden.

Sneller

Bij Lendico heeft u al binnen 48 uur een kredietvoorstel. Dat is vele malen sneller dan bij de bank. Daarnaast wordt uw krediet binnen een week na uw akkoord uitgekeerd. Dat is veel sneller dan bij andere online alternatieven, zoals de meeste crwodfundingplatforms.

Eenvoudiger

Wij vragen u niet om langs te komen of een eindeloze reeks documenten op te sturen. Bij Lendico weet u exact wat voor krediet u kunt krijgen door alleen maar de jaarcijfers van de afgelopen twee jaren, tussentijdse cijfers van het lopende jaar en bankafschriften op te sturen. Pas nadat u weet waar u aan toe bent, vragen we ter controle nog om een aantal extra documenten, zoals het identiteitsbewijs en de aangifte inkomstenbelasting van alle eigenaren. Dat is anders dan bij de meeste andere partijen, zoals banken en crowdfundingplatforms. Deze vragen vaak een heleboel documenten bij de start van de aanvraag. Dat kost u veel werk, terwijl u geen idee hebt wat u kunt verwachten. Wij doen dat dus graag anders, zodat het voor u zo eenvoudig mogelijk is een krediet aan te vragen.

Betere voorwaarden

Lendico biedt ten opzichte van banken en crowdfundingplatforms betere voorwaarden. Zo betaalt u maar één keer kosten, alleen als we uw zakelijke krediet succesvol hebben gefinancierd. Daarnaast kunt u tijdens de looptijd zoveel extra aflossen als u wilt, zonder dat u daar kosten voor betaalt.

Vraag een zakelijke lening aan »

Bij Lendico kunt u zakelijk geld lenen tegen perfecte voorwaarden. Daarnaast is Lendico supersnel en is het aanvragen van een zakelijke lening erg eenvoudig.

Snel en eenvoudig: aanvragen met bestaande documenten en binnen 1,5 week aan de slag

U doet een kredietaanvraag bij Lendico eenvoudig online. Als u uw bedrijfsnaam invult, laat u de gegevens automatisch invullen op basis van het register van de Kamer van Koophandel. Daarnaast vult u nog wat persoonlijke gegevens in en ontvangt u van ons een e-mail waarin u ziet welke documenten we van u nodig hebben. Dat zijn overigens documenten die u gewoon in uw administratie heeft: wij baseren het kredietvoorstel alleen op de jaarcijfers van de afgelopen 2 jaren, de tussentijdse cijfers van het lopende jaar en bankafschriften van de afgelopen 3 maanden. Dat is dus ook het enige dat u op hoeft te sturen. Als u de documenten heeft ingestuurd, krijgt u binnen 48 uur een vrijblijvend kredietvoorstel. Dat is vele malen sneller dan bij de gemiddelde kredietverstrekker.

Als u akkoord bent met het kredietvoorstel, vragen we u nog om wat extra documenten ter controle. Als die in orde zijn, wordt het krediet gefinancierd door onze investeerders. Vervolgens wordt binnen een week het krediet uitbetaald. Daarbij houden we eenmalig administratiekosten in.

Perfecte voorwaarden: gratis vervroegd aflossen zoveel u wilt

Lendico heeft het doel om zakelijk lenen zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat geldt ook voor de kosten. U betaalt slechts één keer administratiekosten, en alleen als we uw krediet succesvol hebben gefinancierd (no cure, no pay). Daarnaast kunt u op ieder gewenst moment ieder gewenst bedrag extra aflossen, zonder kosten. U betaalt bij ons dus niet voor het kredietvoorstel of voor de financiering door investeerders, zoals dat bij veel concurrenten wel zo is.

Omdat Lendico volledig online en met gestroomlijnde processen werkt, kunnen we een lage rente bieden. Wij maken immers geen kosten voor bankkantoren. Dat voordeel geven we door aan u. Daarnaast is Lendico superduidelijk over de voorwaarden. U ontvangt een compleet overzicht van alle voorwaarden van het kredietproject per e-mail en heeft rustig de tijd om de kredietovereenkomst door te lezen. Alles vrijblijvend en zonder kosten.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico biedt annuïteitenleningen aan. Dat betekent dat u maandelijks een vast bedrag betaalt, dat bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het maandbedrag en de rente blijven voor de gehele looptijd gelijk. Aflossen begint vanaf de eerste maand na uitbetalen.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico heeft kredietbedragen voor ieder project. Het minimum kredietbedrag is € 10.000, het maximum € 250.000, in stappen van € 1.000. Hoeveel u precies kunt lenen hangt ook af van uw jaarrekeningen. Op basis van de winst die u de afgelopen jaren in het bedrijf heeft gelaten, bepalen wij hoeveel u maandelijks terug kunt betalen voor de aflossing van de lening.

Als u al een zakelijke lening heeft bij Lendico, kunt u een tweede lening afsluiten. In totaal kunt u echter niet meer dan € 440.000 lenen.

Vraag een zakelijke lening aan »

Lendico is heel duidelijk over kosten en wil u daar zo min mogelijk mee lastig vallen. Daarom rekenen we maar één keer kosten: als we uw krediet succesvol gefinancierd hebben, houden we eenmalig administratiekosten in op de uit te betalen kredietsom. U betaalt dus alleen voor een succesvolle financiering (no cure, no pay). Ook vervroegd aflossen is volledig zonder kosten.

De administratiekosten zijn afhankelijk van de looptijd van de lening. Daar achter steekt de gedachte dat we meer kosten vragen als we uw krediet langer moeten beheren. De administratiekosten bedragen:

Looptijd Administratiekosten 1 jaar 2% 2 jaar 3% 3 jaar 4% 4 jaar 4,5% 5 jaar 4,5%

De administratiekosten worden vooraf duidelijk gecommuniceerd, zodat u weet waar u aan toe bent, voordat u een verplichting aangaat.

Vraag een zakelijke lening aan »

Meer antwoorden

Lendico biedt simpele en snelle zakelijke leningen. Als je meer wilt weten over Lendico, over het aanvragen van een lening of over de aflossingen, kijk je in de
vragen en antwoorden »

Begrippenlijst

We zijn graag duidelijk. Daarom vind je op onze website een overzicht van de meeste financiële begrippen die je bij het aangaan van een zakelijke lening kunt tegenkomen.
Begrippenlijst »

Lendico blog

Als we onze kredietnemers extra kunnen informeren, doen we dat. Regelmatig schrijft Lendico een artikel over zakelijk lenen voor het midden- en kleinbedrijf. Je vindt ze in het
Lendico blog »

Blogartikelen

Starters positief Alternatieve financieringsvormen

Meeste zzp'ers starten positief

Het overgrote deel van de 1 miljoen zzp'ers in Nederland is het bedrijf gestart vanuit een positieve beweegreden. In 2017 hebben TNO en CBS onderzoek gedaan naar de beweegreden van zzp'ers om een eigen bedrijf te starten. Twee derde van de ondervraagde zelfstandigen gaven daarbij meer positieve dan negatieve redenen om te starten als zelfstandige zonder personeel.

Nieuwe uitdaging

38% van de bevraagde zelfstandigen geeft aan dat ze vooral op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Ook het zelf bepalen van je werktijden en een lang gekoesterde droom om ondernemer te worden scoren hoog: respectievelijk 33% en 29% geeft aan dat dit beweegredenen waren om te starten met een eenmanszaak.

Lange carriére

Starten als ondernemer is vaak een onzekere stap, maar het blijkt dat veel ondernemers lang aan de slag blijven als zzp'er: gemiddeld werkten de ondervraagden in de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 13,2 jaar als zelfstandige zonder personeel. Het bedrijf dat ze gestart zijn bestaat gemiddeld zelfs nog iets langer: 14,6 jaar geleden hebben ze dat opgericht.

Ook negatieve startredenen

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Soms is het pure noodzaak om te starten als zelfstandige. 11,5% van de zzp'ers geeft aan dat ze als werknemer in loondienst geen geschikte baan kon vinden. Bij 9,5% van de ondervraagden was de reden om zelfstandig aan de slag te gaan een ontslag of een niet verlengd contract bij de werkgever. Een klein percentage (1,8%) is door de werkgever gevraagd om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Werk en privé

Bijna een vijfde van de ondervraagden geeft aan dat ze hun bedrijf zijn gestart om werk en privé beter te kunnen combineren. Voor vrouwen (23%) was die reden meer dan twee keer zo belangrijk als voor mannen (11%). Ook in leeftijd is er een verschil te zien. Een vijfde van de jongere zelfstandigen (15 tot 44 jaar oud) vonden het beter kunnen combineren van werk en privé een reden om te starten met een bedrijf, terwijl dat bij oudere zelfstandigen (55+) slechts 9,5% is.

Werkkapitaal of een volgende stap

23% van de ondervraagden is werkzaam in de bouwnijverheid of groot- en detailhandel. Dit zijn typisch sectoren waar zakelijk krediet een grote rol speelt. In deze sectoren wordt veel gewerkt met voorraden, grotere inkoopmomenten en seizoensafhankelijke arbeid. Daarbij is voldoende werkkapitaal belangrijk. Maar ook groei van de onderneming is een belangrijke reden om zakelijk te lenen. Veel ondernemers starten een winkel, kapperszaak of bouwbedrijf alleen en willen na verloop van tijd een tweede vestiging openen, personeel aannemen of investeren in gereedschap, machines en interieur. Lendico biedt voor al deze bestedingsdoelen zakelijke leningen. Met looptijden van 1 tot 5 jaar en een kredietsom van € 10.000 tot € 250.000 kan iedere zelfstandige zonder personeel bij ons terecht.


Meer blogartikelen » Vraag nu een lening aan »

Alternatieve financieringsvormen
op een rij

Sinds de economische crisis hebben alternatieve financieringsvormen steeds meer ruimte gewonnen. In 2015 groeiden deze online alternatieven in Europa met 92 procent tot € 5,4 miljard in 2015 (University of Cambridge, 2016). Uit onderzoek van het Centraal Planbureau (2015) blijkt dat de verschuiving naar marktfinanciering de economie flexibeler maakt en daarmee bestendiger tegen schokken in het financiële stelsel.

Bron: European Alternative Finance Report by Cambridge Centre for Alternative Finance (2016)

De verschuivingen in het financiële stelsel zijn ook een goed teken voor u als ondernemer. De toename van aanbieders zorgt dat er nu alternatieven bestaan voor een (aanvullende) lening. Daarnaast zorgt de komst van nieuwe aanbieders voor lagere rentes. Ook reeds bestaande vormen van alternatieve financiering hebben online meer ruimte weten te winnen. Lees hieronder meer over de meest gebruikte vormen van alternatieve financiering:

1. MKB-fonds: Deze fondsen keren geld pas uit wanneer alle andere schuldeisers zijn betaald. Omdat dit het risico voor de investeerder verhoogt, zijn de rentetarieven relatief hoog.

2. Kredietunie: Een gezamenlijke kas van ondernemers binnen een branche of regio, wordt gebruikt om geld te lenen aan haar leden. Risico en rendement worden verdeeld.

3. NPEX: Een handelsplatform waar MKB’s aandelen uitgeven of obligaties verstrekken.

4. Participatie: Individuele investeerders of participatiemaatschappijen worden mede-eigenaar van de onderneming. Vaak zijn dit actieve investeerders die ook hun kennis en netwerk beschikbaar stellen. Daarom is het belangrijk dat visies voor het bedrijf overeenkomen. Participaties vinden is daardoor niet altijd gemakkelijk.

5. Crowdfunding: Crowdfundingplatforms kunnen sterk verschillen in werkwijze en doelgroep. De bekendste platforms verzamelen grote groepen kleine investeerders voor een donatie, sponsoring of aandeel in het bedrijf. Vaak concentreren deze bedrijven zich op een niche, zoals duurzame of sociale ondernemingen.

6. Kredietmarktplaats: Deze online platforms maken voornamelijk gebruik van een kleine groep grote investeerders. Daardoor worden leningen snel gefinancierd. Daarnaast zijn processen geoptimaliseerd, waardoor het aanvragen van een lening eenvoudig en snel is.

Bij de kredietmarktplaats van Lendico ontvangt u al binnen 48 uur een persoonlijk aanbod. Wilt u weten hoe dat kan? Lees het hier.


Meer blogartikelen » Vraag nu een lening aan »

Heeft u vragen?

Wij hebben de antwoorden! U vindt ze op de pagina met vragen en antwoorden.
Als u meer vragen heeft bereikt ons op werkdagen van 9 tot 18 uur op:

0800 53 63 426 OF info@lendico.nl

Deze website gebruikt cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden en uw gedrag op onze website te volgen. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.
Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
Akkoord Copyright Lendico Netherlands B.V. | Alle rechten voorbehouden.

Algemene Voorwaarden | Privacybeleid