Let op! Geld lenen kost geld.
Klantenservice:

0800 - 53 63 426

ma – vr 9:00 – 18:00 uur

In het nieuws

De Telegraaf
Lendico.nl waagt nu een nieuwe poging om van het zogenoemde peer-to-peer lenen een succes te maken.
NRC Handelsblad
De populariteit van dit soort sites is makkelijk te verklaren. De kredietvrager krijg snel en gemakkelijk zijn geld, vaak voor een minder hoog rentepercentage dan bij een bank. En de kredietgever krijgt een hoger rentepercentage dan bij een bank, zonder dat hij moeite moet doen om zich te verdiepen in investeren of handelen op de beurs. ‘Stealing money from banks will get you in jail. Making money by cutting out banks will get you rich’, is dan ook het jolige motto van Lendico.
Emerce
Leenplatform Lendico, met 100.000 gebruikers, is actief geworden op de Nederlandse markt. Het bedrijf is vorig jaar in Duitsland opgericht, maar is al snel de grens overgestoken, naar onder meer Polen, Spanje en Oostenrijk.
Sprout
Lendico biedt een platform waar mensen elkaar geld kunnen lenen. De site zamelt geld in bij leners (’investeerders’). Als het gevraagd bedrag bereikt is, wordt dit aan de geldzoeker verstrekt. Oftewel, een vorm van crowdfunding die peer-to-peer-lenen heet.
HP De Tijd
Miljarden belastinggeld zijn geïnvesteerd in het overeind houden van systeembanken. Maar recentelijk ben ik me gaan afvragen of dat wel nodig is. Er zijn andere wegen om de economie draaiend te houden en die lijken beter te werken. Internet kan wat bankiers niet kunnen.
De Volkskrant
Banken staan er niet goed op. De spaarrente is laag en lenen wordt steeds duurder - als het al lukt om een lening af te sluiten. Geen wonder dat mensen een andere oplossing zoeken.